Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

15.10.2018r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, parówki po kanadyjsku
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa zacierkowa
II danie – pałki z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem
Kompot
Podwieczorek- kanapka z twarożkiem i szczypiorkiem
II Podwieczorek- gotowana kolba kukurydzy z masełkiem, mleko ze słomką

16.10.2018r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, jajecznica ze szczypiorkiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa koperkowa z makaronem
II danie - gulasz mięsny, placki ziemniaczane, sałatka z buraczków
Kompot
Podwieczorek- bułeczki z pasztetem i warzywami
II Podwieczorek- legumina ryżowa z owocami, herbata

17.10.2018r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, szarpana bułka z mlekiem
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz ukraiński
II danie – kluski leniwe, surówka z marchwi i jabłka
kompot
Podwieczorek- kanapki na ciemnym pieczywie z żółtym serem i pomidorem
II Podwieczorek- jogurt z owocami i z chia

18.10.2018r. - czwartek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kiełbaska drobiowa pieczona
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- rosół z makaronem
II danie- pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka colesław
Kompot
Podwieczorek- kanapka z pastą zielonego groszku
II Podwieczorek- pieczone jabłko z żurawiną

19.10.2018r. - piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – knedle ze śliwką i kwaśną śmietaną
Kompot
Podwieczorek- bułeczka z pastą jajeczną
II Podwieczorek- sałatka grecka, herbatka ziołowa

Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej