Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

18.02.2019r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, ryż na mleku z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z ciecierzycy z kolendrą
II danie – eskalopki drobiowe, ziemniaki zapiekane, surówka z selera
Kompot
Podwieczorek- kanapka z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata
II Podwieczorek- sałatka brokułowa

19.02.2019r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlety z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa grochowa
II danie - spaghetti z mięsem mielonym
Kompot
Podwieczorek- bułeczki z jajkiem
II Podwieczorek- chałka z masłem i miodem, mleko

20.02.2019r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sokiem
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
II danie – ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną
kompot
Podwieczorek- kanapki na ciemnym pieczywie z żółtym serem i pomidorem
II Podwieczorek- sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami, herbata

21.02.2019r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kiełbaska drobiowa pieczona
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa brokułowa z grzankami
II danie- pieczony schab w sosie, puree ziemniaczane, buraczki
Kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami
II Podwieczorek- mix sałat z owocami

22.02.2019r. - piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pieczarkowa
II danie – paluszki rybne, ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty
Kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą z tuńczyka
II Podwieczorek- ciasto marchwiowe



Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej