Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

20.11.2017r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jarzynowa
II danie – gulasz węgierski z papryką, kasza gryczana
Surówka - mizeria, kompot
Podwieczorek- kisiel z malinami i tartym jabłkiem
II Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, mleko ze słomką

21.11.2017r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, jajecznica na parze
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z ciecierzycy z ziemniakami
II danie – bitki wieprzowe z ziemniakami
Kapusta czerwona zasmażana, kompot
Podwieczorek- budyń śmietankowy z wiśniami
II Podwieczorek- kanapka na ciemnym pieczywie z szynką serem i warzywami, herbata owocowa

22.11.2017r. - środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, owsianka z bananem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie - łazanki z kapustą
Podwieczorek- kawior z mango
II Podwieczorek- pieczywo zapiekane z mozzarellą i pomidorem, herbata

23.11.2017r. - czwartek
Thanksgiving - święto dziękczynienia USA
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sosem owocowym
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- rosół z makaronem
II danie – pieczony indyk z sosem żurawinowym
Kukurydza z masłem klarowanym, brokuły z płatkami migdałów,
Puree dyniowe, kompot
Podwieczorek- karmelizowana dynia z orzechami i imbirem
II Podwieczorek- Pieczywo z wędliną i pomidorem, mleko ze słomką

24.11.2017r. - piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jesienna
II danie – pulpety rybne z pomidorami, ryż
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Podwieczorek- sałatka owocowa
II Podwieczorek- kanapka z pastą serową i rzodkiewką, herbata ziołowa


Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej