Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

13.12.2019r. - piątek
Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka
II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- Zupa ogórkowa
II danie – Naleśniki z serem i polewą owocową, kompot
Podwieczorek- Pieczywo z pastą z zielonego groszku, mleko
II Podwieczorek- sałatka owocowa


16.12.2019r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – Pieczeń wieprzowa, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, herbata malinowa
II Podwieczorek- jogurt owocowy

17.12.2019r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlety z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa
II danie – gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą humus i warzywami

18.12.2019r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sokiem
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie – ryż zapiekany z owocami i śmietaną, kompot
Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i pomidorem
II Podwieczorek- sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami, herbata

19.12.2019r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kiełbaska drobiowa pieczona
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z zielonego groszku i marchewki
II danie- makaron bolognese, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- ciasto marchwiowe

20.12.2019r. - piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pieczarkowa
II danie – paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą z tuńczyka, herbata malinowa
II Podwieczorek- mix sałat z owocami





Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej