Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

20.01.2020r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa – barszcz biały z ziemniakami
II danie – gulasz, kasza pęczak, sałatka szwedzka, kompot
Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem z warzywami, mleko
II Podwieczorek- kisiel z malinami i tartym jabłkiem

21.01.2020r. - wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, amarantus z owocami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – kotlet pożarski, ziemniaki, sałata z winegret, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką serem i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka grecka

22.01.2020r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie - pierogi z serem i sosem malinowym, kompot
Podwieczorek- pieczywo zapiekane z mozzarellą i papryką, herbata
II Podwieczorek- tartoletki kruche z owocami

23.01.2020r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sosem owocowym
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa fasolowa
II danie – pierś z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i pomidorem, herbata owocowa
II Podwieczorek- jogurt z owocami

24.01.2020r. - piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa z ziemniakami
II danie – makaron z warzywami w sosie pomidorowym, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą z fasoli czerwonej i suszonych pomidorów, herbata ziołowa
II Podwieczorek- owoce zapiekane pod kruszonką

27.01.2020r. - poniedziałek
Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- Zupa – Szczawiowa z ziemniakami
II danie – Pałki z kurczaka, ziemniaki, coleslaw, kompot
Podwieczorek- kanapka z pastą serową i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- sałatka ryżowa z brokułami, pestkami dyni i winogronami

28.01.2020r. - wtorek

Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, omlet z warzywami
II Śniadanie - Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- Rosół z makaronem
II danie – Pieczeń rzymska, kasza bulgur, fasolka szparagowa, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- Ciasto czekoladowe

29.01.2020r. - środa

Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- Zupa- forszmak z kurczakiem
II danie - jajka sadzone, ziemniaki, sałata lodowa, kompot
Podwieczorek- Pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko
II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem i warzywami

30.01.2020r. - czwartek

Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad - krupnik
II danie – gulasz, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek- kanapki z wędliną i warzywami, herbata malinowa
II Podwieczorek- ciasto drożdżowe

31.01.2020r. - piątek
Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka
II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- Zupa ogórkowa
II danie – Naleśniki z serem i polewą owocową
Podwieczorek- Pieczywo z pastą z zielonego groszku, mleko
II Podwieczorek- sałatka owocowa



Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej