Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

Menu 04-08.01.2021

piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad-zupa szczawiowa
II danie – pierogi z serem i sosem truskawkowym, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą z fasoli czerwonej i suszonych pomidorów, herbata ziołowa
II Podwieczorek- panna cotta z sosem malinowym

Menu 11 - 15.01.2021

Poniedziałek
Śniadanie- płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło, herbata lipowa, kasza manna z sokiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie – karkówka w sosie własnym, ziemniaki opiekane, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek- kanapki z salami
II Podwieczorek- jogurt owocowy

Wtorek
Śniadanie- płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło, herbata owocowa, omlety z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- ogórkowa
II danie – makaron bolognese, kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, herbata malinowa
II Podwieczorek- budyń z malinami jabłkiem

Środa
Śniadanie- płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło, herbata ziołowa, owsianka z owocami daktylami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz biały z kiełbasą
II danie – racuchy z jabłkami, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą humus i pomidorem
II Podwieczorek- sałatka z kaszy bulgur, z tuńczykiem i warzywami, herbata

Czwartek
Śniadanie- płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło, herbata ziołowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- kalafiorowa (bez koperku)
II danie- pieczeń rzymska, ziemniaki, sałatka z pieczonych buraków, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- tapioka z mango

Piątek
Śniadanie- płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło, herbata malinowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- pomidorowa z ryżem
II danie – jajka sadzone, ziemniaki, surówka z marchewki z mandarynką, kompot
Podwieczorek- kanapki z pastą z fasoli czerwonej, herbata malinowa
II Podwieczorek- sałatka z pomidorem i mozzarellą

Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej