Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

15.04.2019r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa – barszcz biały z ziemniakami i jajkiem
II danie – pałka z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej
Kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, mleko ze słomką
II Podwieczorek- kisiel z malinami i tartym jabłkiem

16.04.2019r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, owsianka z bananem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- kapuśniak ze słodkiej kapusty na pomidorach
II danie – kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria
Kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką serem i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- granola z jogurtem malinowym

17.04.2019r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa krem z kukurydzy
II danie - makaron z sosem malinowym z białym serem
Kompot
Podwieczorek- pieczywo zapiekane z mozzarellą i papryką, herbata
II Podwieczorek- tartoletki kruche z owocami

18.04.2019r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sosem owocowym
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa minestrone
II danie – klopsiki w sosie pomidorowym, kasza bulgur, sałata z winegret
Kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i pomidorem, mleko ze słomką
II Podwieczorek- sałatka grecka

23.04.2019r. - wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z makaronem
II danie – pieczeń rzymska z ziemniakami, ogórek kiszony
Kompot
Podwieczorek- kanapka z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka z kaszy bulgur z brokułami, pestkami dyni i winogronami

24.04.2019r. - środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, kasza manna z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa zacierkowa
II danie – makaron w sosie serowym z brokułami
kompot
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko ze słomką
II Podwieczorek- ciasto czekoladowe

25.04.2019r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad - krupnik
II danie – pierś kurczaka panierowana, ziemniaki, surówka z marchwi i brzoskwini
Kompot
Podwieczorek- bułeczki z serem żółtym i warzywami, herbata malinowa
II Podwieczorek- jogurt z owocami

26.04.2019r. - piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – naleśniki z serem i polewą owocową
Kompot
Podwieczorek- kanapka z pastą serową i rzodkiewką, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- sałatka owocowa





Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej