Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

21.05.2018r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz biały z jajkiem
II danie – karkówka w sosie, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i papryki, kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, mleko ze słomką
II Podwieczorek- kisiel z malinami i tartym jabłkiem

22.05.2018r. – wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, jajecznica na parze
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- kapuśniak ze słodkiej kapusty na pomidorach
II danie – ryż z sosem drobiowo- warzywnym, surówka z kapusty pekińskiej, kapusta czerwona zasmażana,
Kompot
Podwieczorek- kanapka na ciemnym pieczywie z szynką serem i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka owocowa

23.05.2018r. – środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, owsianka z bananem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie- pierogi z truskawkami i śmietaną
Podwieczorek- pieczywo zapiekane z mozzarellą i pomidorem, herbata
II Podwieczorek- budyń śmietankowy z wiśniami

24.05.2018r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z sosem owocowym
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa minestrone
II danie – klopsiki w sosie koperkowym, kasza bulgur, sałata z winegret
Kompot
Podwieczorek- pieczywo z wędliną i pomidorem, mleko ze słomką
II Podwieczorek- sałatka grecka

25.05.2018r - piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omleciki z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa z ziemniakami
II danie – ryba po grecku, ziemniaki
Podwieczorek- kanapki z pastą humus, pomidorem, herbata ziołowa
II Podwieczorek- granola z jogurtem i owocami



Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej