Kącik rodzica i rekrutacja

Menu

19.02.2018r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, Quinola- komosa ryżowa z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa grochowa
II danie – pierś z indyka w sosie żurawinowym z kaszą bulgur
Surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek- kruche babeczki z budyniem waniliowym
II Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, mleko ze słomką

20.02.2018r. - wtorek - kuchnia brazylijska
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, jajecznica na parze
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa Moquesca (rybna z krewetkami)
II danie – Feijoada(gulasz wieprzowy z czarną fasolą), kompot
Podwieczorek- pancakes z syropem klonowym
II Podwieczorek- kanapka na ciemnym pieczywie z szynką serem i warzywami, herbata owocowa

21.02.2018r. - środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, kaszka jaglana z malinami i miodem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jesienna- warzywna
II danie - makaron penne w sosie serowym z brokułami, kompot
Podwieczorek- mufiny
II Podwieczorek- pieczywo zapiekane z serem mimolette i pomidorem, herbata

22.02.2018r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, ośmiorniczki z parówek
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa barszcz ukraiński
II danie - pierś z kurczaka z warzywami i soczewicą, surówka z ogórka i pora
Kompot
Podwieczorek- granola z jogurtem, owocami i biszkoptami
II Podwieczorek- pieczywo z wędliną, mleko ze słomką

23.02.2018r. - piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, omlet z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa napolitańska z ryżem
II danie – zapiekanka ziemniaczano-warzywna, surówka z sałaty lodowej
Kompot
Podwieczorek- owoce
II Podwieczorek- kanapki z pastą z tuńczyka

26.02.2018r. - poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, ryż na mleku kokosowym z jabłkiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa szczawiowa zabielana
II danie – szynka pieczona z sosem chrzanowym, kasza jęczmienna, marchewka baby, kompot
Podwieczorek- koktajl z owocowy i nasion szałwii hiszpańskiej
II Podwieczorek- pieczywo z wędliną i warzywami, mleko ze słomką

27.02.2018r. - wtorek – dzień kuchni amerykańskiej
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki po kanadyjsku
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- bulion z makaronem tortilla
II danie – stek wołowy z sosem musztardowym, opiekane ziemniaki, surówka coleslaw, kompot
Podwieczorek- ciasto bananowe z otrębami
II Podwieczorek- sałatka z szynką i serem na pieczywie warzywami, herbata owocowa

28.02.2018r. – środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata, omlety z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pieczarkowa z ziemniakami
II danie – naleśniki z truskawkami, słodka śmietanka z białym serem, kompot
Podwieczorek- placuszki z brzoskwiniami
II Podwieczorek- pieczywo zapiekane z mozzarellą i pomidorem środa

01.03.2018r. - czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło) herbata ziołowa, jajecznica ze szczypiorkiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z makaronem
II danie - de volaille z serem, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot
Podwieczorek- kolorowe galaretki
II Podwieczorek- pieczywo z wędliną, mleko ze słomką

02.03.2018r. - piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, owsianka z morelami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa koperkowa
II danie – ryba po grecku, ryż brązowy, kompot
Podwieczorek- kisiel z malinami i tartym jabłkiem
II Podwieczorek- kanapki z wędzona makrelą i pomidorem, herbatka ziołowa




Partnerzy i darowizny

Czytaj więcej

Przekaż 1% podatku

W pozyskiwaniu funduszy wspiera nas Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka im. św Józefa Kalasancjusza

Czytaj więcej

Budowa nowej szkoły pijarskiej

Czytaj więcej