Menu 07 – 11.07.2025
Poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie – pieczeń wieprzowa, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek- kanapka z pasztetem i warzywami, herbata malinowa
II Podwieczorek- kasza manna z sosem mango
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz biały z jajkiem
II danie – makaron z sosem truskawkowym i białym serem, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- galaretka owocowa
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, kiełbaska drobiowa
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kapuśniak z młodej kapusty
II danie – pulpety, mizeria, ziemniaki, kompot
Podwieczorek- tosty z serem, mleko
II Podwieczorek- sałatka grecka
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, omlety
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- chłodnik melonowo- miętowy
II danie – makaron bolognese, kompot
Podwieczorek- ciasto piernikowe z gruszką
II podwieczorek- kanapki z polędwicą sopocką
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa botwinkowa
II danie – ryż z jabłkiem i sosem jogurtowym, kompot
Podwieczorek- ciasto czekoladowe
II Podwieczorek- kanapka z serem żółtym i warzywami
Menu 14 – 18.07.2025
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa wiśniowa z makaronem
II danie – udziec z indyka z jabłkiem, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek- pieczywo z serem żółtym, herbata malinowa
II Podwieczorek- jogurt owocowy
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa koperkowa
II danie – bitki wieprzowe, ryż, miks sałat, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka z pieczonym indykiem
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek- kanapki z mozzarellą i warzywami, mleko
II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa szczawiowa z jajkiem
II danie – udziki z kurczaka, ziemniaki, sałatka z pieczonych buraków, kompot
Podwieczorek- ciasto drożdżowe bananowe z kruszonką
II Podwieczorek – kanapki z salami drobiowym i warzywami
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- chłodnik z mango
II danie – paluszki rybne, ziemniaki, kiszona młoda kapusta, kompot
Podwieczorek- ciasto z owocami
II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i warzywami
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
